De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Tahu Ketoprak
Tahu en tauge overgoten met een ketjapsaus
Ingrediënten:
- 200 gr. tauge
- 1 tahu
Saus:
- half kopje ketjap
- 2 eetlepels gefruite uitjes
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel pindakaas
- suiker naar smaak
- beetje water
- eventueel sambal
Bereiding:
Tauge even in heet water weken en daarna uit laten lekken in een vergiet, leg het in een platte schaal. Snijd de tahu in moten en bak het goudgeel in olie. De gebakken tahu in reepjes snijden en over de lengte op de tauge leggen. Vermeng alle ingredienten voor de saus goed door elkaar en giet dit over de tahu en tauge. Dit gerecht kan worden gegeten met witte rijst.
download