De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tahu Ketjap
Gesmoorde tahu met ketjap
Ingrediënten:
- 150 gr. tahu
- 2 groene lomboks
- 2 tomaten
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel laos
- 1 daun salam
- 2 eetlepels ketjap
Bereiding:
Droog de tahu met keukenpapier, snijd het in plakken van 1 cm dik en snij deze weer schuin doormidden tot driehoekjes. Bak de plakjes lichtbruin in ruim olie op hoog vuur. Zo nu en dan voorzichtig omkeren. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken. Ontpit de lomboks en snijd ze in stukjes. Snijd de tomaten in grove stukken. Snipper de sjalot. Fruit de sjalot, knoflook, lomboks en laos 2 min. in een beetje olie. Doe er een kopje water of bouillon bij en dan de salam, tomaten, ketjap en tahu. Zout naar smaak toevoegen. Laat nog een kwartiertje sudderen.