De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tahu Balado
Gebakken tahu in een rode kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 2 tahu
- halve ui
- 2 tenen knoflook
- 6 rode lomboks
- 1 daun salam
- 1 serehstengel
- 3 eetlepels kokosroom
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel asemwater
Bereiding:
Snijd de tahu in plakken van ca. 2 cm. en snijd de plakken diagonaal tot je 4 gelijke driehoekjes krijgt. Frituur de tahu in hete olie tot goudbruin. Laat ze uitlekken en afkoelen in een vergiet. Ontpit de lomboks. Kneus de serehstengel. Snijd de ui, knoflook en lomboks zeer fijn. Fruit in een beetje olie de knoflook en ui tot glazig en lekker geurend. Voeg dan de fijngemaakte lomboks, daun salam, serehstengel en asemwater toe onder gelijkmatig roeren. Voeg ketjap, zout en peper toe en als het nodig is suiker voor de smaak. Voeg water toe als het te droog wordt, rustig roeren. Dan de kokosroom en tahu toevoegen en roer dit tot het kookt. Haal het gerecht van het vuur en serveer warm.