De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tahu Bakso Goreng
Gebakken tahublokken gevuld met gehakt
Ingrediënten:
- 2 blokken tahu
- 300 gr. rundergehakt
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- paar takjes selderie
- 1 ei
- halve eetlepel ketjap manis
- zout
- citroensap
Bereiding:
Snijd beide blokken tahu in plakken van ca. 3 cm. dik. Snijd de plakken schuin doormidden en hol ze voorzichtig uit. Bewaar de restjes tahu in een kom en vermeng dit met het gehakt. Snijd de uien, knoflook en selderie heel fijn en doe dit bij het gehaktmengsel. Kluts het ei, voeg dit ook bij het gehaktmengsel en kneed alles goed door elkaar met ketjap, zout en citroensap naar smaak. Vul de uitgeholde plakken tahu met het gehaktmengsel en druk het een beetje aan. Verhit ruim olie in een pan en bak de tahu zachtjes bruin tot de vulling gaar is.