De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Tahu Bakso
Gestoomde tahublokjes gevuld met gehakt en garnalen
Ingrediënten:
- 100 gr. varkensgehakt
- 100 gr. garnalen
- 1 tahu
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 1 prei
- 1 ei
- peper
- zout
- ve-tsin
Bereiding:
Pel de ui en knoflook, snipper ze en maak ze fijn in de vijzel. Snijd de prei over de lengte door, snijd het fijn en was het onder stromend water. Snijd de tahu in dikke plakken van ca. 5 cm. en snijd iedere plak weer doormidden. Hol de gehalveerde plakjes uit en week ze in water met zout. Verkruimel de restjes tahu met een vork en meng dit met de fijngehakte garnalen en gehakt. Kneed de massa goed door elkaar met de uien en het knoflook. Meng er peper, zout, ve-tsin en het ei doorheen. Vul de tahublokjes met dit mengsel en stoom ze in ca. 1 uur gaar.
download