De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Swiwi Djeruk
Gefrituurde kippenvleugeltjes met schijfjes citroen
Ingrediënten:
- 1 kg. kippenvleugeltjes
- 1 grote citroen
- sap van 2 citroenen
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 2 theelepels ketjap manis
- olie
- 2 lente-uitjes
- 1,25 dl. water
- kwart kopje suiker
Bereiding:
Snijd de citroen in dunne plakjes. Snipper de lente-uitjes fijn. Leg de kippenvleugeltjes in een schaal. Meng het citroensap met 1 eetlepel azijn, bruine basterdsuiker en ketjap en schenk dit over de vleugeltjes. Keer ze om en laat ze 30 min. of langer marineren. Verwarm de olie in een wok. Schep de kippenvleugeltjes uit de marinade en bak ze in ca. 15 min. gaar. Voeg de lente-uitjes toe en schenk de kipmarinade erover. Verwarm het geheel en schep het op een bord. Doe de schijfjes citroen en het water in de wok. Breng dit aan de kook en roer de suiker en resterende azijn er door. Kook het geheel totdat de schijfjes bedekt zijn met een dikke siroop. Let op dat de suiker niet verbrandt. Schep dit uit de wok en verdeel het over de kippenvleugeltjes samen met de resterende siroop.