De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Spekkoek Dua
Kruidige koek gemaakt in laagjes
Ingrediënten:
- 350 gr. boter
- 5 theelepels vanillesuiker
- 250 gr. poedersuiker
- 9 grote eieren
- 175 gr. bloem
- halve theelepel zout
- 2 eetlepels koffieroom
- 10 theelepels kaneel
- 3 theelepels nootmuskaat
- 3 theelepels gemalen kruidnagel
- 3 theelepels gemalen kardemom
Bereiding:
Roer de boter met de vanillesuiker en de gezeefde poedersuiker glad. Splits de eieren. Klop de dooiers schuimig en de eiwitten stijf met de mixer. Mix vervolgens het botermengsel, gezeefde bloem, zout, koffieroom en de dooiers tot een glad geheel. Schep dit tenslotte zo luchtig mogelijk door het eiwit. Verdeel dit mengsel over twee kommen. Voeg aan één kom alle kruiden toe en meng dit.
Beboter een springvorm (doorsnee ca. 20 cm). Schep hierin een heel dun laagje van het lichte beslag. Schuif de vorm boven in de oven en zet de grill op de hoogste stand. Breng na enkele minuten, als het laagje gaar en even afgekoeld is, een laagje donker beslag aan op het gare beslag en grill dit gaar. Ga zo door tot al het beslag op is. Zet de springvorm na 5 à 6 laagjes op een lager rooster. De koek is klaar als het bovenste laagje gaar is. Laat het afkoelen en snijd het in stukjes.