Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Spekkoek

Kruidige cake in laagjes

Spekkoek | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 750 gr. boter
- 400 gr. witte basterdsuiker
- 250 gr. bloem
- 16 eieren
- 2 theelepels spekkoekkruiden

Bereiding:

Laat de boter en eieren op kamertemperatuur komen. Splits de eieren. Klop de zachte boter met een mixer tot het wit en romig is. Voeg al kloppend de suiker toe en beetje bij beetje de bloem. Doe de eiwitten in een kom en klop het stijf. Spatel dit bij het mengsel. Klop de eidooiers schuimig en voeg dit ook bij het bloemmengsel. Maak twee gelijke porties van het beslag. Voeg de spekkoekkruiden bij 1 van de porties, meng het goed en laat de andere zoals het is.

Vet een springvorm in met boter en leg daar aluminiumfolie op. Doe de grill van de oven aan. Schep ca. 1 opscheplepel van het gekleurde beslag in de springvorm en bak het voor 5 min. Schep nu een lepel van het ongekleurde beslag op de eerste laag en bak dit voor 5 min. Ga zo door tot al het beslag is gebruikt.

Spekkoek