De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Soto Bebek
Eendensoep met vijfkruidenpoeder
Ingrediënten:
- 1 eend
- 5 dl. kippenbouillon
- 4 theelepels Chinese 5-kruidenpoeder
- 3 tenen knoflook
- 20 gr. djahe
- 30 gr. kunyit
- 6 daun salam
- 1 ui
- 2 lente-uitjes
- 200 gr. su-un
- 1 mespunt peper
- 1 mespunt zout
- 2 eetlepels olie
Bereiding:
Smeer de eend in met de Chinese 5-kruidenpoeder en braad het ca. 1,5 uur op 190 graden in de oven. Haal de eend, als hij bijna gaar is, uit de oven en ontbeen het. Snijd het vlees in kleinere stukken. Gebruik de botjes om van de kippenbouillon een nog sterkere bouillon te maken. Zeef de bouillon. Schil de djahe en kunyit en rasp ze. Maal de ui, knoflook, djahe en kunyit fijn en fruit dit mengsel in de olie. Voeg het toe aan de bouillon samen met de daun salam. Laat nu de bouillon sterk inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Snipper de lente-uitjes fijn. Maak de soep af door er het vlees, lente-ui en de geweekte su-un aan toe te voegen.