De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ayam Goreng Tiga
Rijkelijk gekruide kippenpoten
Ingrediënten:
- 4 drumsticks
- 3 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels ketjap manis
- halve theelepel paprikapoeder
- halve theelepel ketumbar
- halve theelepel laos
- halve theelepel kunyit
- 1 teen knoflook
- olie
Bereiding:
Pers de knoflook. Was de kip en leg ze in een kleine schaal. Meng het citroensap met 2 eetlepels water en ketjap. Roer paprikapoeder, ketumbar, laos, kunyit en knoflook door elkaar en maak er met wat van het citroensapmengsel een glad papje van. Voeg dan alle vloeistof toe en giet dit op de drumsticks. Dek de schaal af en zet dit tenminste 2 uur op een koele plek, maar niet in de koelkast. Verwarm de olie, maar je mag nog net geen damp zien wat er vanaf komt. Neem de drumsticks uit de marinade, droog het vlees met keukenpapier en bak ze in de olie gaar en mooi bruin van kleur.