De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sosis Djawa
Gestoomde, gevulde omeletten met gehakt
Ingrediënten:
- 5 eieren
- 125 cc. dikke santen
- zout
- olie
Vulling:
- 250 gr. gehakt
- 1 ei
- 3 eetlepels dikke santen
- zout
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 3 kemirienoten
Bereiding:
Klop de eieren met de santen, zout en olie. Bak hiervan hele dunne omeletten aan één kant. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Maak van de bumbu een pasta. Meng het gehakt voor de vulling met de santen, zout en de pasta. Leg wat van het gehakt op een omelet en vouw hem als een loempia op. Ga zo door tot alles op is en stoom de gevulde omeletten in 25 min. gaar. Strooi er klein gesneden selderie over en dien op met een saus naar smaak, zoals bijv. een chilisaus.