De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sop Santen dan Ayam
Soep van gerookte kipfilet met kokosmelk
Ingrediënten:
- 1,5 ltr. kippenbouillon
- 1 gerookte kipfilet
- 1 teentje knoflook
- 2 cm. djahe
- 1 lombok
- 1 theelepel sereh
- 150 gr. santen, blok
- zout
Bereiding:
Pers de knoflook en kneus de djahe. Doe de bouillon in een pan, voeg knoflook toe met de djahe, sereh en fijngesneden lombok. Breng dit aan de kook en laat het 30 min. trekken. Zeef nu de bouillon en doe de rest weg. Breng het geheel aan de kook met de santen en 2,5 dl. water. Roer tot de santen gesmolten is. Breng de soep op smaak met zout. Snijd de kipfilet schuin in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over de borden en schep de hete soep erover.
download