De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Acar Bawang
Sjalotjes in het zuur
Ingrediënten:
- 500 gr. sjalotten
- halve fles azijn
- halve ui
- 3 tenen knoflook
- 3 kemirienoten
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel djahe
- 1 eetlepel olie
- zout
Bereiding:
Schil de sjalotten, snijd ze niet door maar bestrooi ze met veel zout en laat ze een paar uur in een zeef uitlekken. Snijd ze overlangs doormidden en vervolgens in lange plakjes. Snipper de ui en knoflook. Pof de kemirienoten. Wrijf de ui, knoflook, kemirienoten, kunyit en de djahe fijn in een vijzel. Fruit dit in de olie tot de uien licht geel zijn. Voeg er de azijn aan toe en kook die even mee. Laat dit afkoelen. Doe de sjalotjes in een pot en giet de kruidenazijn erover.
download