De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sop Buntut
Gekruide ossenstaartsoep
Ingrediënten:
- 600 gr. ossenstaart
- 200 gr. aardappels
- 2 selderijstengels
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel ketumbar
- 1 kaneelstokje
- 1 kruidnagel
- mespunt nootmuskaat
- 1 rode ui
- 2 eetlepels zoete ketjap
- zout naar smaak
- zwarte peper naar smaak
Garnering:
- lente-uitjes
- gefruite ui
- tomaat
Bereiding:
Snijd de ossenstaart in kleine stukken. Snijd de ui in vieren. Djinten, ketumbar, snufje nootmuskaat en kruidnagel roosteren en fijnstampen. Schil de aardappels en snijd deze in blokjes. Snijd de selderij in blokjes. Kook de ossenstaart met de kruiden, kaneel en ui in ca. 1 liter water bijna gaar. Voeg de aardappels toe en kook tot alles gaar is. Afmaken op smaak met zout, peper en ketjap. Snipper de lente-uitjes en snijd de tomaat in blokjes. Garneer de borden soep met de lente-uitjes, gefruite ui en tomaat.