De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Smoor Terong dan Tomat
Aubergine met kruidige tomaten- ketjapsaus
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 grote tomaten
- 1 middelgrote aubergine
- zout
- 3 eetlepels olie
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel gula djawa
- 1 eetlepel ketjap manis
- enkele druppels citroensap
Bereiding:
Pel de ui en snipper hem fijn. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in stukjes. Snijd de aubergine met schil en al in dikke plakken, bestrooi ze met zout en bak ze in de olie aan beide kanten bruin, maar niet gaar. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken. Wrijf de ui, sambal, gula djawa en de tomaten fijn in de vijzel. Bak dit in de overgebleven olie en laat het iets indikken. Maak de saus af met de ketjap en citroensap en giet de saus over de plakken aubergine.
download