De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Smoor Terong
Gesmoorde aubergines in bouillon
Ingrediënten:
- 2 aubergines
- zwarte peper
- 3 eetlepels olie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- halve theelepel nootmuskaat
- 2 kruidnagels
- zout
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2,5 dl. bouillon
Bereiding:
Schil de aubergines, snijd ze in dikke plakken en bestrooi ze met wat peper. Verhit de olie in een pan en bak hier de aubergines in. Snijd de ui in dunne ringen en pers de knoflook. Voeg de ui, knoflook, nootmuskaat, kruidnagels en wat zout toe aan de aubergines. Roerbak dit ca. 5 min. Voeg ketjap en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het nog even smoren.
download