De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Smoor Labu Terong
Gesmoorde aubergines en pompoen in kippenbouillon
Ingrediënten:
- 200 gr. aubergine
- 500 gr. pompoen
- 3 teentjes knoflook
- 6 eetlepels arachideolie
- 5 dl. kippenbouillon
- 2,5 eetlepel suiker
- 1,5 theelepel zout
- versgemalen peper
- 3 theelepels sesamolie
Bereiding:
Maak de aubergines schoon en schil de pompoen. Verwijder de zaadjes van de pompoen en snijd het vruchtvlees in schijfjes. Snijd de aubergines in blokjes. Snipper de knoflook fijn. Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de knoflook en aubergines ca. 2 min. Voeg de pompoen toe en roerbak alles ca. 1 min. Voeg de bouillon toe, breng die aan de kook en laat het geheel op een matig vuur ca. 20 min. sudderen onder af en toe roeren. Voeg suiker, zout en peper naar smaak toe en kook het al roerende nog eens 3 min. op hoog vuur zodat de saus inkookt. Schep alles in een voorverwarmde schaal en giet hier de sesamolie overheen.