De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ayam Goreng Santen
Gebakken kip met kokosmelk
Ingrediënten:
- 1 kg. kip
- 100 gr. kokos
- 4 dl. heet water
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 5 daun salam
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel sereh
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- halve theelepel kaneel
- 4 kemirienoten
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel asem
- ketjap
- zout of bouillonblok
- 1 eetlepel olie
Bereiding:
Was de kip en dep het met keukenpapier droog, het vel niet wegstropen. Week de kokos in 250 cc water en vele keren hard knijpen tot de kokosmelk eruit komt. De kokosmelk zeven in een kom, met uitgeperste kokos en rest heet water nog eens de zelfde handelingen doen totdat er ca. 375 cc santen is verkregen. Gooi de uitgeperste kokos weg. Uien en knoflook schoon en fijn maken.
Bak de kip met 1 eetlepel olie op klein vuur tot er geschroeide plekken op zitten. Er komt veel vet vrij, het vlees wordt eigenlijk in zijn eigen vet mooi bruin gebakken. Santen en kruiden toevoegen. Op groot vuur de stukken kip verder bereiden en sudder tot het geheel droog wordt. Heet serveren.