De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Smoor Ginjal
Gestoofde kalfsnier
Ingrediënten:
- 500 gr. kalfsnier
- witte azijn
- 1 theelepel nootmuskaat
- 2 theelepels gula djawa
- halve theelepel nagelgruis
- 2 theelepels zwarte peper
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel citroensap
- 4 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- zout naar smaak
Bereiding:
Maak de niertjes goed schoon en week ze in een vrij sterk mengsel van water en azijn gedurende een half uur. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Snijd de niertjes in dobbelstenen. Fruit de sjalotjes, knoflook, nootmuskaat, kruidnagel, citroensap en gula djawa zachtjes in een beetje olie. Als de sjalotjes zacht zijn, de niertjes, zwarte peper en zout erbij doen. Sudder gedurende 6 min. Voeg de ketjap toe en voldoende water zodat het net onder staat. Sudder tot het gerecht wat ingekookt en gaar is.