De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Smoor Babi Dua
Gesmoorde hamlappen in kruidige ketjapsaus
Ingrediënten:
- 500 gr. hamlappen
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- bouillonblokje naar smaak
- beetje suiker
- flinke scheut ketjap manis
- halve eetlepel franse mosterd
- klontjes margarine
- sap van een halve citroen
- flink wat peper
- wat nootmuskaat
- snufje kruidnagelpoeder
Bereiding:
Snipper de ui en knoflook fijn en snijd de tomaat in stukjes. Doe in een braadpan de hele hamlappen. De rest van de ingredienten met de klontjes boter er bovenop doen. Dit op een klein vuurtje zetten met de deksel erop en zo een paar uur laten staan. Tussendoor alles een beetje omscheppen. Als het vlees gaar is, de lappen er uit halen, in kleine reepjes of blokjes snijden en weer terug doen in de pan. Als het goed is komt er uit het vlees zelf veel vocht vrij en hoeft er geen water toegevoegd te worden. Tenzij het gerecht te droog is, dan wel heet water toevoegen.