De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Smoor Ayam Siliwangi
Gesmoorde kip met kruiden en azijn
Ingrediënten:
- 1 kip
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel djahe
- halve theelepel zout
- halve theelepel peper
- scheutje azijn
- maizena
Bereiding:
Snijd de kip in 6 of 8 stukken. Snijd de ui en knoflook fijn. Kook de kip in water met wat azijn half gaar, haal de stukken er uit en laat ze uitlekken. Bewaar de verkregen bouillon en doe daar de kruiden in. Bak de uitgelekte stukken kip in wat olie rondom bruin en smoor ze dan nog ca. 30 min. in de bouillon met de kruiden en bind eventueel af met wat maizena. Serveer dit met witte rijst.
download