De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Serutu Wajan Dua
Gefrituurde loempiavelletjes gevuld met gehakt
Ingrediënten:
- 500 gr. gehakt
- 20 loempiavellen
- 4 lente-uien
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 4 eieren
- zwarte peper
- zout
- nootmuskaat
- kaneel
- kruidnagel
- olie
Bereiding:
Maak een papje van een beetje meel en water. Meng in een kom het gehakt samen met de kruiden naar smaak en bak dit in de wok en laat het gehakt helemaal afkoelen. Snipper de sjalotten, lente-uien en knoflook heel fijn. Klop de eieren los. Roer de eieren, de lente-uien en de sjalotten door het koude gehakt. Leg op elk loempiavel wat van het gehakt en rol dit als een enveloppe op. Plak de uiteinden dicht met een beetje van het meelpapje. Verhit olie in een pan en frituur de rolletjes tot goudbruin krokant. Serveer met een zoete chilisaus.