De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Serundeng dan Kacang
Geroosterde kokos met pinda's
Ingrediënten:
- 125 gr. geraspte kokos
- 50 gr. rauwe pinda's
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine ui
- 2 eetlepels laos
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel trassi
- halve eetlepel djinten
- halve eetlepel gula djawa
- zout naar smaak
- 1 eetlepel citroensap
Bereiding:
Snipper de ui en knoflook en maak dit fijn in de vijzel. Bak de pinda's in olie tot ze goudbruin zijn. Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin. Fruit de uien en de knoflook in 1 eetlepel olie. Voeg alle ingredienten toe, behalve het citroensap. Fruit dit even, voeg het citroensap toe en bak het geheel even droog. Doe nu de kokos en pinda's erbij en bak die onder voortdurend roeren op een klein vuur lichtbruin. Voeg zout toe naar smaak. Laat de serundeng afkoelen en roer de pinda's erdoor. De serundeng moet droog, maar een beetje plakkerig zijn. Lekker bij verschillende gerechten.