De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Seri Muka Dua
Gestoomde cake met kleefrijst in twee lagen
Ingrediënten:
- 400 gr. ketan
- 4 dl. santen
- beetje zout
Groene laag:
- 50 gr. bloem
- 160 gr. suiker
- 4 eieren
- 375 ml. santen
- halve theelepel vanille-essence
- pandanpasta naar smaak
- beetje zout
Bereiding:
Week de ketan in ruim water voor ca. 2 uur en giet dit af, stoom het in ca. 20 min. half gaar. Meng in een pan de ketan met de santen en het zout en kook het gaar. Vet een springvorm (of tulband) van ca. 22 cm. doorsnee in en vul die met de gare ketan. Druk dit stevig aan. Zeef de bloem in een kom en mix alle ingredienten voor de groene laag door de bloem. Schenk dit mengsel op de ketanlaag en stoom het geheel gaar in ca. 25 min. Laat de Seri Muka afkoelen voordat je het aansnijdt.
download