De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Serabi Dua
Pannenkoekjes met kokos geserveerd met een saus
Ingrediënten:
- 100 gr. rijstmeel
- 150 gr. bloem
- 200 gr. geraspte kokos
- 1 theelepel zout
- 6 dl. dunne santen
Saus:
- 5 dl. dunne santen
- gula djawa
Bereiding:
Stoom de kokos met een beetje zout voor ca. 30 min. Meng rijstmeel met bloem, kokos en zout en voeg de santen beetje bij beetje toe. Roer 10 min. goed door. Laat het beslag 15 tot 20 min. rusten. Neem een kleine wok en laat deze eerst 5 min. echt goed heet worden. Vet hem dan in met wat olie. Bak kleine pannenkoekjes van het beslag. Maak de saus, meng 5 dl. hete dunne santen met gula djawa naar smaak tot er een bruine saus ontstaat. Serveer deze bij de Serabi.
download