De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Se Ba
Typisch Jakartaanse soep
Ingrediënten:
- doorregen speklapjes
- 1 tahu
- 1 grote aardappel
- sawi asin
- 2 tenen knoflook
- 1 grote ui
- 2 eetlepels boter
- 2 stukjes steranijs
- water
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 bouillonblokje
- zout naar smaak
Bereiding:
Snijd de tahu in plakken en vervolgens in blokjes. Frituur de tahu tot lichtbruin en laat ze in een vergiet uitlekken. Schil de aardappel en snijd het in blokjes. Snipper de ui en knoflook en fruit het samen met de stukjes steranijs in de boter. Snijd de speklapjes in drieën. Voeg zoveel water toe dat je soep kunt maken. Ketjap, bouillonblokje en zout toevoegen. Daarna de tahu, aardappel, sawi asin en de doorregen spek toevoegen. Laat de soep sudderen tot alles gaar is.
download