Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Udang Tahu Hijau

Pittig groentegerecht met tijgergarnalen


Ingrediënten:

- 100 gr. sperziebonen
- 100 gr. peultjes
- 150 gr. tijgergarnalen
- 3 tahuvelletjes
- 2 daun salam
- 2 serehstengels
- 2 cm. laos
- 3 daun djeruk purut
- 4 groene rawits
- 50 gr. creme fraiche
- 7 dl. water
- peper naar smaak
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
- olie

Bumbu:

- 8 sjalotjes
- 4 teentjes knoflook
- 1 eetlepel ebi
- 6 groene lomboks
- 3 kemirienoten

Bereiding:

Was de sperziebonen en peultjes en snijd de sperziebonen in schuine stukken. Snijd de tahuvelletjes in driehoekjes. Knip de harde delen van de serehstengels, kneus de sereh en laos. Snijd de rawits in schuine ringen. Pof de kemirienoten. Snijd de ingredienten voor de bumbu fijn en maal ze in de vijzel tot je een pasta hebt.

Verhit de olie en bak de bumbu, daun salam, sereh, laos en daun djeruk purut tot het gaat geuren. Voeg het water toe en breng het aan de kook. Voeg de garnalen, rawits, tahuvelletjes, peultjes en boontjes toe en roer het geheel goed door. Voeg de creme fraiche toe en roer het geheel nogmaals goed door tot het kookt. Verwijder alle blaadjes, laos en sereh voor het opdienen en serveer warm.

Sayur Udang Tahu Hijau