De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sayur Taoco
Courgettes en bleekselderij in een saus met taoco
Ingrediënten:
- 300 gr. courgettes
- 2 schijfjes djahe
- 1 teen knoflook
- 2 stengels selderij
- 1 ui
- 1,5 eetlepel gezouten taoco
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels ketjap asin
- 1 eetlepel maizena
- 1 dl. water
Bereiding:
Was de courgettes, verwijder de uiteinden en snijd ze diagonaal in plakjes van een halve cm. dik. Hak de djahe en knoflook fijn. Snijd de selderij en ui in kleine stukjes. Maak een sausje van de maizena, suiker, water en ketjap. Verhit 2 eetlepels olie op hoog vuur in de wok. Roerbak de knoflook, djahe en de taoco tot het geurt. Voeg courgettes, selderij, ui en 2 eetlepels water toe. Roerbak 1 min., doe de deksel op de wok en kook 3 min. Voeg al roerend het sausje toe en breng het aan de kook. Meng er al roerend de sesamolie doorheen en serveer.