De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sayur Pindang Kuning
Rijkelijk gevulde groentesoep met rundvlees
Ingrediënten:
- 300 gr. runderlappen
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 1 eetlepel boter
- 1 theelepel trassi
- 5 cm. kunyit
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- 1 schijfje laos
- 300 gr. sperziebonen
- 2 bouillonblokjes
- halve spitskool
- 1,5 eetlepel asem
- stukje gula djawa
Bereiding:
Snijd het rundvlees in grove stukken. Was de sperzieboontjes, haal ze af en snijd ze grof. Kneus de kunyit. Zet het vlees op met 7 dl. water, trek er een bouillon van tot de helft over is. Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks en snijd ze fijn. Fruit ze in de boter bruin met de trassi, kunyit, salam, sereh en laos. Doe alles met de bouillonblokjes in de bouillon en laat het met de deksel op de pan op een laag vuur 10 min. sudderen. Voeg de sperziebonen met wat heet water aan de bouillon toe. Kook alles ca. 7 min. tot de boontjes halfgaar zijn. Was intussen de kool en snijd deze grof. Voeg de kool met de asem en de suiker toe en laat nog 3 min. sudderen.