De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sayur Menir Dua
Spinazie en mais in een bouillon van Chinese gember
Ingrediënten:
- 500 gr. (wilde) spinazie
- 200 gr. mais, blik
- 6 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 3 vingers temu kunci, p/s 10 cm.
- 2 theelepels trassi
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 1 labu siam
- 1 blokje runderbouillon
- 7 dl. water
- 1 theelepel suiker
- zout naar smaak
Bereiding:
Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Schil de temu kunci en kneus ze lichtjes. Maal de ketumbar en djinten fijn. Schil de labu siam en snijd het in blokjes. Breng het water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Voeg dan de sjalotjes, knoflook, trassi en temu kunci toe. Laat dit zo'n 30 min. zachtjes koken op laag vuur met deksel. Voeg vervolgens de labu siam toe en breng op smaak met zout. Dan de spinazie er bij en op smaak brengen met suiker. Zachtjes sudderen met deksel todat de spinazie geslonken is. Nu de temu kunci verwijderen en de mais er door roeren. Portie voor 2 personen.