De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sayur Lodeh
Gestoofde groenten in kokosmelk met petehbonen
Ingrediënten:
- 750 gr. verschillende groenten
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr. santen, blok
- water
- 1 eetlepel gula djawa
- 100 gr. petehbonen
- zout
Bereiding:
Gebruik bijv. witte kool, roosjes bloemkool, knolraap, winterwortel, sperziebonen of kouseband. Snijd de groenten klein, was ze en kook ze in een ruime pan met water en een beetje zout of in groentebouillon bijna gaar. Snipper de ui en knoflook fijn. Halveer de petehbonen. Voeg de ui, knoflook, santen, gula djawa en petehbonen toe. Kook het geheel, maar zorg ervoor dat de groenten niet te zacht worden. Moet zeer zeker knapperig blijven.
download