De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sayur Labu Siam
Labu siam in een kokosmelksaus met tofu en tempeh
Ingrediënten:
- half blok tahu
- kwart blok tempeh
- 1 rode lombok
- 1 groene lombok
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- zonnebloemolie
- 1 labu siam
- 10 petehbonen
- 6 kemirienoten
- stukje trassi
- 2 theelepels ketumbar
- 2 schijfjes laos
- 2 daun salam
- blikje bambuscheuten
- 3 eetlepels mais, blik
- 1 bouillonblokje
- santen
- zout naar smaak
- suiker naar smaak
Bereiding:
De tahu en tempeh in kleine blokjes snijden en in ruim olie lichtbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. De sjalotjes, knoflook en lomboks fijnsnijden. De labu siam dun schillen, van de pitten ontdoen en in niet te grote reepjes snijden. Petehbonen halveren. Kemirie, trassi, ketumbar in de vijzel of keukenmachine fijn maken.
Uien met de knoflook, salam en laos in wat olie licht fruiten. Het kemiriemengsel en de lomboks 1 min. mee fruiten op zacht vuur. Voeg de mais, bambu, petehbonen, tahu en tempeh toe en schep dit voorzichtig om. De labu siam erbij doen en 5 min. laten garen onder toevoeging van een half kopje water. Schenk er zoveel santen bij dat alles net onder staat. De sayur op zacht vuur laten garen. Bij te hoog vuur gaat de santen schiften! Maak het op smaak af met zout, suiker of bouillonblokje. Voor het opdienen de laos en salam verwijderen. Een dag van te voren gemaakt, smaakt dit gerecht het lekkerst.