De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sayur Ketewel
Gestoofde nangka in een kruidige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 300 gr. nangka
- 1 dl. water
- 225 ml. dikke santen
- zout naar smaak
- 3 eetlepels (kokos)olie
Bumbu:
- 4 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- halve theelepel ketumbar
- 1 theelepel trassi
- 3 cm. laos
- halve theelepel djinten
- 2 rode lomboks
- 2 kemirienoten
Bereiding:
Snipper de uien, knoflook en lomboks fijn. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Schil de laos en snijd het in stukjes. Wrijf de ingredienten voor de bumbu fijn tot je een pasta hebt. Snijd de nangka in stukjes. Fruit de bumbu ca. 3 min. in hete olie tot het gaat geuren. Voeg het water en de nangka toe en stoof dit 15 min. Voeg dan de santen en het zout toe en het geheel verder gaar stoven.
download