De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sayur Ikan Pedah
Zoute vis met petehbonen, garnalen en groenten
Ingrediënten:
- 2 gezouten vissen
- 1 aubergine
- 2 maiskolven
- 100 gr. petehbonen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 kemirienoten
- 3 lomboks
- 4 eetlepels asemwater
- 100 gr. garnalen
- 50 gr. santen, blok
- zout
Bereiding:
Maak de vissen (ikan jambal) schoon en snijd ze in repen. Snijd de aubergine in plakken en de maiskolven in 3 cm. brede schijven. Pof de kemirienoten, snipper de uien, knoflook en lomboks. Kook de aubergine samen met de maiskolven en de petehbonen gaar. Voeg hier de uien, knoflook en kemirienoten aan toe. Meng de vis, het asemwater en de helft van de gesneden lomboks bij de groenten. Laat dit geheel even doorkoken en voeg dan de santen en de garnalen toe. Zodra de santen helemaal is opgelost, is het gerecht klaar. Bestrooi de sayur met de overgebleven lomboks.