Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Ikan Mas

Groenten in kokosmelk met rundvlees en vis


Ingrediënten:

- 1 ltr. runderbouillon
- 250 gr. gerookte makreel
- 250 gr. runderlappen
- 100 gr. ebi
- halve, kleine witte kool
- 1 aubergine
- 250 gr. tempeh
- 3 grote groene lomboks
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 250 gr. kouseband
- 2,5 dl. dikke santen
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels gula djawa
- 2 daun salam
- halve theelepel trassi
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- halve theelepel laos
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd het vlees, de aubergine en de tempeh in blokjes. Week de ebi in wat water. Snijd de lomboks, uien en knoflook fijn en maal de ketumbar in de vijzel. Snijd de kool en kouseband in kleine stukken. Bak samen in een beetje olie op een laag pitje de ui, knoflook, trassi, laos, ketumbar, djinten, gula djawa, daun salam en het zout. Wanneer de ui zacht is, het vlees en citroensap erbij doen en sudder 5 min. Kook in de bouillon de boontjes, aubergine, kool, tempeh, ebi en lomboks tot de groenten beetgaar zijn. Combineer alle ingredienten en sudder tot alles gaar is. Als de gerookte vis erg zacht is dan pas tegen het einde toevoegen.

Sayur Ikan Mas