De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sayur Campur
Verschillende groenten in bouillon
Ingrediënten:
- 500 gr. gemengde groenten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel laos
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 theelepels ketumbar
- 2 eetlepels ketjap manis
- 3 dl. bouillon
- 1 theelepel kunyit
- zout
- olie
Bereiding:
Gebruik als groente bijv, sperziebonen, bloemkool, tauge etc. Snijd ze klein en was het. Snijd de ui klein en pers de knoflook uit. Meng de ui met de knoflook, sambal, laos, ketumbar, kunyit met wat zout. Wrijf het geheel fijn. Fruit de kruiden in wat hete olie ca. 2 min. Voeg de groenten en de ketjap toe. Laat alles nog even mee fruiten. Voeg tenslotte bouillon toe en laat het gerecht nog ca. 5 min. doorkoken.
download