De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Acar Bambu Dua
Zoet/zure bamboescheuten met kokosmelk
Ingrediënten:
- 1 groot blik bambuscheuten
- 250 cc. rijstazijn
- 1 kop santen
- 50 gr. tauge
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 rode lombok
- 2 kemirienoten
- 1 lente-ui
- 1 schijfje djahe
- 3 eetlepels suiker
- halve theelepel kunyit
- olie
Bereiding:
Snipper de ui, djahe en knoflook fijn. Maal de kemirienoten fijn. Fruit de ui, djahe, knoflook, lombok, kunyit en kemirienoten in de olie. Spoel de bambuscheuten af en doe ze in een schaal. Schenk hier de azijn over samen met de suiker, het kruidenmengsel en de santen en roer dit goed door. Laat dit een nacht of wat langer in de koelkast staan en strooi voor het opdienen de tauge en de lente-ui er overheen.
download