De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sateh Ikan
Kabeljauwfilets in pindasaus
Ingrediënten:
- 2 grote kabeljauwfilets
- 2 eetlepels asemwater
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel laos
- 3 eetlepels satehsaus
- citroensap
- 50 gr. santen, blok
Bereiding:
Spoel de kabeljauwfilets af. Dep ze droog en besprenkel ze met citroensap. Bestrooi ze licht met peper en zout en laat dit ca. een kwartier intrekken. Bak de vis aan beide zijden in hete olie bruin. Haal de vis dan uit de pan en houd hem warm. Doe de ketjap, pindasaus, asemwater en de laos in de achtergebleven olie. Roer het geheel goed door en giet twee kopjes heet water bij de saus. Voeg de santen toe en laat deze onder goed roeren oplossen. Laat de saus een paar min. door pruttelen. Leg dan de vis in de saus en laat deze gaar en warm worden.