De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Udang
Gekruide, grote garnalen gestoofd in kokosmelk
Ingrediënten:
- 400 gr. grote garnalen
- zout naar smaak
- halve theelepel witte peper
- 1 eetlepel limoensap
- 4 eetlepels dasar untuk ikan
- 4 eetlepels olie
- 1,5 dl. santen
- suiker
Bereiding:
Pel de garnalen en verwijder de darmkanalen. Bestrooi de garnalen met zout, peper en limoensap. Meng de garnalen met dasar untuk ikan en roer dit goed door elkaar. Verhit de olie in een wok en bak de garnalen ca. 3 min. Voeg de santen toe, breng dit aan de kook en laat het geheel zachtjes sudderen tot de saus dikker wordt. Breng het op smaak met een beetje suiker.
download