De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Trassi Sayur
Roerbak van verschillende groenten
Ingrediënten:
- 100 gr. tauge
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 lombok
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- stukje trassi
- 1 theelepel asem
- 1 theelepel laos
- 1 daun salam
- paar takjes selderie
- suiker naar smaak
- zout
- 3 eetlepels olie
Bereiding:
Snipper de selderie fijn. Tauge wassen en laten uitlekken. Komkommer en paprika's in schijven snijden. Ui en knoflook schoon en fijn maken. Dit fruiten met de lombok, trassi, salam, laos en asem tot het geurig ruikt. Voeg een klein beetje water, zout en suiker naar smaak toe. Dan de komkommer en de paprika toevoegen, goed omscheppen en het vuur uitdoen. Tauge toevoegen, nogmaals omscheppen en de fijngesneden selderie er over strooien.
download