De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sambal Telor
Gekookte eieren overgoten met sambal
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 4 lomboks
- 2 rawits
- 1 theelepel trassi
- 5 sjalotten
- 1 tomaat
- 2 kemirienoten
- 3 daun djeruk purut
- 1 eetlepel asem
- zout
- scheutje vissaus
- 1 eetlepel gula djawa
- 1 kleine ui
Bereiding:
Kook de eieren hard. Ontvel de tomaat en snijd het in blokjes. Snipper de sjalotjes en snijd de ui in ringen. Snijd de lomboks en rawits in ringen. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Pel de eieren en bak die in wat olie goudbruin. Maak van de lomboks, rawits, sjalotten, tomaat, kemirienoten, asem en trassi een gladde pasta. Bak dit in wat olie samen met de uienringen. Roer de vissaus, gula djawa en de djeruk purut er door en stoof tot de gewenste dikte. Proef of er nog zout en suiker moet worden toegevoegd. Snijd de eieren door en schenk de warme sambal hier overheen.