De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Taoco Tiga
Pikante saus voor bij bijv. loempia
Ingrediënten:
- 7 rawits
- 2 rode lomboks
- 5 tenen knoflook
- 1 eetlepel ebi
- 2 eetlepels olie
- 1 dl. water
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel azijn
- zout naar smaak
Bereiding:
Ontpit de lombok en kook het samen met de rawits tot ze zacht zijn. Week de ebi in een beetje warm water. Pureer de lombok in de blender samen met de rawits, taoco, knoflook en ebi tot een gladde pasta. Verhit de olie in een wok en fruit hier de pasta in tot het gaat geuren. Voeg dan al roerende het water, suiker en zout toe en breng het aan de kook. Zodra het kookt de saus van het vuur halen en voeg azijn toe. Meng het geheel goed door. Serveer de saus bij loempia's of pasteitjes.
download