De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Petis Udang Djawa
Sambal op basis van garnalenpasta en kokosmelk
Ingrediënten:
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 3 rode lomboks
- 1 theelepel asem
- 1 theelepel kunyitpoeder
- 2 eetlepels boter
- 1,5 theelepel gula djawa
- 3 djeruk purut
- 1 serehstengel
- 1 vinger temu kunci
- 50 gr. santen
- 2 eetlepels petis udang
Bereiding:
Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks, snijd ze fijn en kneus ze. Meng ze met de asem en kunyit. Fruit de kruiden in de boter. Kneus de temu kunci en snijd de sereh fijn. Voeg de djeruk purut, gula djawa, temu kunci en de sereh toe met enkele eetlepels heet water. Smelt de santen en de petis udang hier in. Blijf roeren en laat de sambal ca. 5 min. sudderen.
download