De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Peteh
Petehbonen met garnalen in kokosmelk
Ingrediënten:
- 200 gr. petehbonen
- 3 lomboks
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel laos
- 1,5 eetlepel serehpoeder
- 50 gr. garnalen
- 1 eetlepel trassiwater
- 1 eetlepel asemwater
- 1 dl. santen
- 2 daun djeruk purut
- zout
- kokosolie
Bereiding:
Snijd de petehbonen kleiner. Wrijf de ui, knoflook en 2 lomboks fijn en fruit deze in een beetje olie. Wrijf de overgebleven lombok fijn. Voeg deze met trassi-, asemwater en de overige kruiden, behalve de djeruk purut, bij het gebakken mengsel. Laat het samen even doorkoken. Voeg de petehbonen, zout en de garnalen toe. Daarna de djeruk purut en santen erbij doen. Laat alles koken tot de olie uit de santen komt.
download