De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Matah
Sambal op basis van sjalotjes
Ingrediënten:
- 5 sjalotten
- 1 grote rode lombok
- 5 rode rawits
- 1 dun schijfje djahe
- 1 serehstengel
- 5 daun djeruk purut
- halve theelepel trassi
- zeezout naar smaak
Bereiding:
Snijd de sjalotten zeer fijn en vermeng het met een theelepel zout. Daarna afspoelen en weg zetten. Djahe, lombok, sereh en djeruk purut zeer fijn hakken. Blend deze ingrediënten zorgvuldig gedurende 5 min. samen met de trassi, zorg dat de trassi goed vermengd wordt. Voeg zeezout naar smaak toe en meng dit goed met de sjalotten. Lekker bij gegrilde vis, gegrilde kip en zomerse salades.
download