De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Luat
Sambal op basis van lomboks met bieslook
Ingrediënten:
- 10 lomboks
- 1 kleine ui
- 1 theelepel trassi
- halve theelepel ketumbar
- 1 theelepel witte suiker
- 1 eetlepel tomatenpuree
- sap van een halve citroen
- zout
- klein bosje bieslook
Bereiding:
Snipper de bieslook, ui en de lomboks fijn. Maak de lomboks, uien, trassi, zout, ketumbar en suiker fijn in de vijzel en voeg daar de tomatenpuree aan toe. Meng het geheel goed door elkaar. Fruit dit mengsel in een beetje olie tot de uien geel worden en voeg dan het citroensap toe. Meng er voor het opdienen de bieslook door.
download