De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Djeruk Dua
Gebakken kip met citroen
Ingrediënten:
- 4 kippenpoten of 8 drumsticks
- 1 schijf djahe
- 2 tenen knoflook
- 1 sjalot
- halve citroen
- 1 eetlepel suiker
- 6 daun djeruk purut
- zout
Bereiding:
Pers de citroen uit. De kip wassen met wat citroenwater, daarna met het zout inwrijven. 1 à 1,5 uur bakken in de voorverwarmde oven op 180 gr. De sjalot, knoflook en djahe klein snijden. Fruit dit in wat olie en 1 eetlepel sambal toevoegen. Dan de djeruk purut, gebakken kip, de suiker en nog wat citroensap erbij doen. Een half uur laten sudderen of iets langer en nog iets water toevoegen. De kip moet lekker gaar zijn.
download