De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sambal Kentang Dua
Gefrituurde aardappel omhuld met sambal
Ingrediënten:
- 3 grote aardappelen
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- geraspte gula djawa
- stukje asem
- zout
- sambal
- peterselie
- olie
Bereiding:
Snipper de peterselie, ui en knoflook. Schil de aardappelen en rasp ze grof. Spoel de aardappels onder de kraan en dep ze droog met een theedoek. Verhit olie om te frituren en bak hier de aardappels in. Laat ze uitlekken. Maak de ui en knoflook fijn in de vijzel. Verhit een eetlepel olie in de pan en fruit hier de ui en knoflook in. Vermeng de gula djawa met de asem, zout en sambal naar smaak. Roer dit door en leng het een beetje aan met water tot het een dikke pasta is geworden. Schep het ui-knoflookmengsel uit de pan en fruit nu de pasta in dezelfde olie. Bak dit tot het bijna droog is, doe dan het uimengsel terug in de pan samen met de aardappeltjes. Schep het geheel goed door en garneer met de peterselie.