De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Kemiri
Sambal met pinda's en kemirienoten
Ingrediënten:
- 8 rawits
- 4 rode lomboks
- 25 gr. pinda's
- 6 kemirienoten
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels suiker
- 50 ml. heet water
- 1 theelepel azijn
Bereiding:
Bak de pinda's in olie mooi bruin. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Kook de rawits en lomboks tot ze zacht zijn geworden en verwijder de steeltjes. Maak de pinda's fijn in de vijzel samen met de kemirienoten, rawits, lomboks, zout en suiker tot je een pasta hebt. Voeg wat water toe en roer de azijn hier door. Klaar om op te dienen.
download