De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Kacang Hijau
Sambal op basis van een soort kikkererwt
Ingrediënten:
- 200 gr. kacang hijau
- halve theelepel kencur
- 2 djeruk purut
- 1 theelepel trassi
- 2 rode lomboks
Bereiding:
Rooster de kacang hijau in een droge koekenpan en hak ze fijn. Was de lomboks, snijd ze klein en wrijf de lomboks zeer fijn in de vijzel. Stamp de kacang hijau, lomboks, zout, trassi, de kencur en de djeruk purut tot poeder in de vijzel. U kunt de kacang hijau ook eerst droog bakken, vervolgens in een zeef doen en er water over gieten. Stamp, als het water is uitgelekt, kacang hijau met de trassi en de overige kruiden fijn.
download